Lions Quest la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistrița

Vineri, 13 septembrie 2019, la ora 14:00, la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”  a avut loc dezvelirea unei plãci prin care colegiul a fost declarat „Școală parteneră a programului Lions Quest în România”.

Plăcuța care evidențiază acest lucru a fost amplasată pe clădirea instituției de învățământ în prezența Guvernatorului Districtului 124 România, Dumitru Dan Șain, a conducerii școlii, a mai multor membri Lions, profesori și elevi.

A fost evidențiat astfel faptul că acum Colegiul Naţional ,,Andrei Mureşanu ” face parte din prima ,,tranşã a şcolilor Lions Quest „. Lions Club International Foundation conduce, de 25 de ani, programul Lions Quest, prin care dorește a fi mai aproape de copii şi adolescenți. Cursurile pentru profesori care se concentreazã pe consiliere şi educație cu scopul de a susţine sãnãtatea socio-emoționalã a elevilor au avut printre absolvenţi peste 160 de cadre didactice din judeţul Bistrița-Nãsãud, majoritatea de la Colegiul Național „Andrei Mureşanu”.

Dr. Doina Petri, directorul adjunct al Direcției de Sãnãtate Publicã Bistriţa-Nãsãud, a formulat astfel: „Astãzi au loc douã evenimente importante: primul este marcarea Colegiului Național „Andrei Mureşanu” ca grup de ințiativã a programului Lions Quest, pe care se pune o plãcuţã pentru a arãta cã noi, Clubul Lions, vom susţine educația socio-emiţionalã în şcoalã. Al doilea eveniment este Conferinţa Lions Quest, unde paticipã invitaţi din toatã ţara, dar şi profesori, iar în cadrul acestei conferințe vom prezenta programul Lions Quest.”

Acţiunea aratã strãdania şcolii de a cultiva civismul şi simţul responsabilitãții printre elevii sãi. ,,Plãcuţa înseamnã cã încercãm sã implementãm acest program în şcoalã. Cei mai mulți profesori care au terminat cursurile Lions Quest „Abilitãți pentru viaţã ” sunt de la acest liceu. Este un semn de mulţumire şi respect pentru cã au sprijinit începerea acestui program la Bistriţa”, a continuat Doina Petri. „Mie îmi place să spun că pașii mici și visele mari duc întotdeauna la implementarea unui program. Sunt sigură că nu ne vom opri aici. Nu numai prin aplicarea acestei educații socio-emoționale la elevi în clasă, dar o să continuăm și cu acțiuni cu părinții și, de ce nu, prin activități de voluntariat”.

”Ceea ce vedeți pe perete este un certificat dat de Lions Club Internațional acestei instituții de învățământ că este una extrem de serioasă care se ocupă de pregătirea profesională a corpului didactic pentru binele copiilor, ceea ce spune tot despre școală, despre profesori și elevi. Vin din Câmpulung, unde este o astfel de școală. Felicitări și multe realizări în continuare”, a spus guvernatorul Districtului, Dumitru Dan Șain.

Marin Florin Ilieş, directorul programului, a precizat cã s-au susținut şase seminarii la Bistriţa, la Beclean şi în mediul rural, la Leşu.

,,Acest liceu este o şcoalã care promoveazã educația socio-emoționalã. Ştim cã se face voluntariat. Știam despre prof. Aurelia Hîruța care este un profesor foarte implicat în acțiuni de voluntariat. Știm că aici învãţarea academicã este la ea acasã, aşa cã mã bucur cã aceastã şcoalã face parte din prima tranşã, sã spun aşa, a şcolilor Lions Quest”, a mai spus Florin Marin Ilieş.

”Să știți că, dacă nu vom stăpâni emoțiile elevilor noștri, nu vom putea obține rezultate academice bune”, a subliniat prof. Ilieș.

Directorul unitãţii de învãţãmânt, profesor Iuliana Vlad, a precizat: „Nu pot spune decât cã sunt copleşitã şi onoratã cã acest proiect, care a început cu patru ani în urmã, s-a concretizat în ceea ce devenim astãzi: o şcoalã Lions Quest. Evident, vom continua sã susținem acest proiect educațional.”

Colegiul Național „Andrei Mureşan are, așadar, o prestație frumoasã în educația socio-emoționalã din perspectiva Clubului Lions.

Bocskai Eliza-Blanka, reporter de liceu

Be the first to comment on "Lions Quest la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistrița"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.