O pădure curată în săptămâna „altfel”

Joi, pe data de 26 octombrie 2017, în pădurea Schullerwald, a avut loc o activitate de adunare selectivă a deșeurilor, organizată la inițiativa Directiei Județene de Sport și Tineret Bistrița-Năsăud. La activitate au participat elevii de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Liceul Teoretic Sanitar, Liceul cu Program Sportiv și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Lacrima” din Bistrița.

Activitatea a început cu servirea mesei de prânz, mâncare adusă de la Casa Bistrițeană, de care copiii au fost încântați, după care aceștia au fost împărțiți în mai multe echipe și au făcut turul pădurii pentru a aduna în saci speciali deșeurile aruncate la întâmplare. Faptul că vremea nu a fost favorabilă pentru o astfel de activitate, nu i-a împiedicat pe elevi să facă o treabă excepțională.

Scopul unei lumi curate în care trăim, i-a motivat pe voluntari să dea tot ce au mai bun. Copiii au avut parte de o plimbare în aer liber, benefică atât pentru planeta pe care o populăm, cât și pentru sănătatea lor. Acțiunea a fost rapidă și eficientă. După aproximativ o oră, elevii s-au întors cu zâmbetele pe buze și cu sacii plini, fapt care i-a mulțumit atât pe ei cât și pe coordonatorii proiectului.

Din partea Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, Bistrița la actiune au luat parte elevii claselor a VIII-a A și a VIII-a C, coordonați de dirigintele Aurelia Hîruța și Alincuța Preda.

Activitatea s-a încheiat cu o poză de grup. Sperăm că acest proiect deosebit îi va încuraja pe oameni să prețuiască natura și să arunce deșeurile în locurile special amenajate, fiindcă o lume curată e o lume mai bună, iar sănătatea este pe primul loc.

Encean Teodor, Clasa a VIII-a A

Be the first to comment on "O pădure curată în săptămâna „altfel”"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.