OLAV 2017 matinal

În dimineaţa zilei de miercuri, 19 aprilie 2017,  în gara Municipiului Bistriţa au sosit din întreaga ţară elevi care participă  la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viaţă”.

Liniștea din gară urma să dispară odată ce elevi din toate colţurile României au coborât din tren. Obosiţi, emoționați, dar şi dornici de competiţie, aceştia aşteptau să se îndrepte spre locurile de cazare (internatul liceului Sanitar, dar și cel al Colegiului Naţional ,,Liviu Rebreanu”) pentru a se odihni după multe ore petrecute în tren. În ciuda oboselii, în cadrul atmosferei regăsite la gară unii dintre elevi au fost dispuși să răspundă câtorva întrebări venite din partea reporterilor de liceu.

Tea din Slatina este pentru a patra oara participantă, fiind mulţumită de structura şi buna organizare a olimpiadei. Are 19 ani şi este hotărâtă să ocupe un loc bun dupa terminarea competiţiei.

Alexandra din Bucureşti participă pentru prima dată la OLAV, însă acest lucru nu reprezintă un dezavantaj pentru ea. Spune că deja îi place la Bistriţa și aşteaptă să viziteze oraşul. Până atunci se va odihni puţin, deoarece cele zece ore petrecute în tren au fost destul deobositoare. Întrebată ce aşteptări are de la această olimpiadă, Alexandra răspunde simplu: ,,Fie ce-o fi!”.

În orele ce urmează, alţi elevi vor ajunge la Bistriţa cu diferite mijloace de transport, astăzi având posibilitatea să se relaxeze puţin în micul burg bistriţean înainte de prima probă a olimpiadei care va avea loc mâine.

Vlad Moldovan – reporter de liceu

Dinu Petruţ,  de la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Haşdeu”, Buzău este pentru prima dată în Bistriţa şi la OLAV.  Pasionat de lectură şi scris s-a hotărât să încerce să participe şi la acest concurs. Dinu apreciază Olimpiada Lectura ca abilitate de viaţă deoarece ea se bazează pe cunoştinţe, „toată lumea poate să înveţe câte ceva, dar în faţa actului scris e mai greu”.

Acesta s-a informat cu privire la obiectivele turistice pe care le va vizita, lăsând restul să fie surpriză. Drumul i s-a părut plăcut, fiind obişnuit cu parcurgerea distanţelor lungi. Nu are foarte multe aşteptări cu privire la subiecte, îşi doreşte să trăiască clipa, ştiind că totul va ieşi bine, indiferent de rezultat.

Deschiderea oficială a olimpiadei se va desfăşura la Centrul Cultural Sinagoga Bistriţa, începând cu ora 17:30, în această zi participanții având parte de relaxare,  prima probă a olimpiadei naţionale fiind abia mâine.

Carmen Rus, reporter de liceu


2 Comments on "OLAV 2017 matinal"

  1. „Liniștea din gară urma să se transforme într-un climat de tensiuni…”?!

  2. Hîruța Aurelia | 19 aprilie 2017 at 15:31 | Răspunde

    Mulțumim pentru feed-back!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.