Premianții unei generații – Paula Crăciun

De-a lungul generațiilor de elevi, în Colegiul Național „Andrei Mureșanu” se identifică portrete ale unor tineri demni de urmat. Paula Crăciun nu face excepție și reușește cu succes să se identifice printre elevii fruntași atât la orele de la clasă cât și la concursurile și olimpiadele naționale.

„Fă azi ceea ce alții nu fac, ca să trăiești mâine cum alții nu pot’’ este deviza Paulei Crăciun. Eleva din clasa a XII-a, profil economic spune că a considerat mereu preocuparea de propria evoluție cât și aderarea spre țeluri înalte un ajutor în dezvoltarea sa ca individ. Astfel, prin faptul că s-a detașat de atitudinea nepăsătoare a unor persoane din jur, aceasta a reușit să se evidențieze și să evolueze urmându-și propriile convingeri.

Încă de la începutul liceului, respectiv din clasa a IX-a, a participat la OLAV, urmând ca în clasa a XI-a să participe la Olimpiada de tehnologii. De asemenea, în clasa a XI-a a mai participat și la concursul „Oeconomicus Napocensis”, organizat de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor în cadrul căruia a obținut premiul I. Datorită acestei performanțe, prin intermediul căreia a obținut un punct la admiterea la facultate, a decis să studieze contabilitatea și informatica în cadrul respectivei facultăți.

În clasa a XII-a, a participat la olimpiada de geografie, etapa județeană unde s-a calificat la națională dar și la olimpiada de matematică aplicată „Adolf Haimovici”. Pentru performanța obținută la geografie, a început pregătirea odată cu intrarea în clasa a XII-a , când a început să învețe la geografie din pasiune. Orele suplimentarea le-a început cu doar două săptămâni înaintea olimpiadei, împreună cu profesoara Crina Peter, despre care, Paula consideră că a avut o contribuție majoră datorită profesionalismului de care a dat dovada.

De asemenea, eleva povestește faptul că geografia a pasionat-o pe tot parcursul liceului deoarece se simte atrasă de tot ce înseamnă descoperirea mediului înconjurător. Tot odată, consideră că profesorul are o contribuție majoră în crearea unei afinități pentru respectiva materie prin modul de prezentare a informațiilor. În ceea ce privește concursul de matematica aplicată „Adolf Haimovici”, aceasta a dorit să se perfecționeze și să aprofundeze anumite cunoștințe. A încercat o nouă experiență și, spune ea, a cunoscut persoane care aveau aceleași aspirații ca ea. În demersul ei, a fost ajutată de diriginta ei, profesoara Goina Delia.

Paula recunoaște faptul că nu i-a fost ușor și că a avut parte de o muncă constantă. A ignorat problemele din jur și a fost suficient de ambițioasă pentru a face performanță și a se autodepăși. Timpul liber îi place să și-l valorifice în mod productiv, fapt pentru care citește, vizionează filme, dar își găsește timp și pentru activități fizice zilnice. Paula are un mesaj pentru colegii mai mici: „Învățați! Este cel mai bun lucru pe care îl puteți face în acești patru ani”. După părerea ei, adolescența este cea mai frumoasă perioadă a vieții. Astfel, îndeamnă atât colegii cât și liceenii, în general: „Faceți-vă adolescența să conteze! Implicați-vă în cât mai multe activități, fiți pe picioarele voastre, astfel încât să aveți posibilitatea să vă impuneți in această societate și cum altcumva dacă nu învățând?”

În final, Paula subliniază faptul că a ales să participe la diverse olimpiade și concursuri deoarece s-a simțit atrasă de perspectiva din lumea competițiilor. În acești patru ani, aceasta și-a impus să progreseze, să-și exploateze calitățile posedate la maxim și să nu rateze nici o oportunitate de a demonstra ceea ce este capabilă sa facă .

Be the first to comment on "Premianții unei generații – Paula Crăciun"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.