Studenți USAMV Cluj-Napoca la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”

Luni, 23 octombie 2017, la ora 8:30 a început, la biblioteca Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, activitatea de prezentare a ofertei educaționale a USAMV Cluj-Napoca, activitate inclusă în atelierele realizate cu ocazia săptămânii „Școala altfel” a liceului bistrițean.

Aceasta a constat în venirea a doi sudenți de la Facultatea de Medicină veterinară Cluj-Napoca: Ana Hîruța în anul III și Andrei Ungur, în anul VI. Facultatea face parte din Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară – Cluj Napoca. Cei doi studenți le-au prezentat elevilor claselor a XI-a beneficiile acestei alegeri.

„Mi s-a părut interesant și niciodată nu strică să îți lărgești orizonturile în materie de alegerile de viitor” a afirmat un elev al clasei a XI-a D, care dorește să urmeze o carieră în medicina legală, deoarece îi place să lucreze cu corpul uman. „Este un mod minunat prin care te poți cunoaște pe tine însuți și, de asemenea, poți cunoaște lumea care ne înconjoară”.

Este foarte important să faci ceea ce îți place în viață, iar acestă activitate a avut un puternic impact asupra elevilor: „Nu este pentru oricine, dar este frumos” a marturisit Ana Hîruța, care a fost foarte fericită împărtășindu-și visul devenit realitate cu alții.

Excelența în învățământ, facilitățile moderne, bursele și mobilitățile internaționale, cercetarea avansată și însuși orașul Cluj-Napoca, unde este situată Universitatea i-a determinat pe cei doi studenți să aleagă această universitate și sigur îi va convinge și pe alții.

Andrei Ungur, student în ultimul an, are un trecut plin de experiențe din care învață în fiecare zi „Nu este ușor, este medicină, dar asta nu m-a oprit din împlinirea visului meu”.

Un sfat pe care cei doi stundeți l-au împărtășit cu elevii claselor a XI-a, a fost acela de a se implica în cât mai multe activități posibile: „Ne-am implicat, poate, mai mult decât trebuia și nu regretăm” au spus cei doi.

„Nu mai este ca în liceu, fiecare prietenie, interactiune, conversație și fiecare zâmbet contează, câștigi experiență, multă experiență. În încheiere, fiecare elev a recunoscut faptul că prezentarea făcută de Andrei Ungur și Ana Hîruța le-a schimbat gândirea cu privire la alegerile pe care le vor avea de făcut pe viitor.

Sharon Crețu și Andreea Bora, reporteri de liceu

Foto: Sharon Crețu

Be the first to comment on "Studenți USAMV Cluj-Napoca la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.