Un boboc CNAM – primarul Consiliului Local al Tinerilor

Loredana Pop, elevă în clasa a IX-a C la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” este primarul Consiliului Local al Tinerilor, organizație menită să gestioneze propunerile și ideile tinerilor la nivel local.

Eleva din clasa a IX-a C a fost de acord să ne povestească despre turnura plăcută pe care a luat-o viața ei de licean în luna februarie, după ce în urma votării membrilor consiliului a ajuns primar. Dar acest lucru, explică ea, nu s-a întâmplat din senin.

Î: Cum ai aflat că poți fi membru al Consiliului Local al Tinerilor?

R: Domnul diriginte m-a întrebat dacă aș dori să reprezint școala. I-am răspuns că mai întâi trebuie să discut cu colegii. Ei au fost de acord să iau parte la ședințe.

Î: Cum a fost prima ședință?

R: Ne-am adunat toți cei care reprezentăm liceele orașului. Alexa Rusan, reprezentanta primăriei, ne-a explicat că scopul nostru este cel de a exprima opinia tinerilor despre diferite evenimente, cum ar fi concertele și festivalurile și să ne implicăm în organizarea lor. Pot spune că prima ședință mi-a plăcut foarte mult.

Î: Până atunci nu știai că elevii au un consiliu la nivel local?

R: Nu, până atunci chiar nu știam și m-am bucurat să aflu de toate acestea.

Î: Cum ai ajuns primar?

R: La a doua ședință, ni s-a spus că se poate candida pentru funcțiile de conducere. A trebuit să ne pregătim cu o prezentare a îmbunătățirilor pe care noi le-am face în oraș. Eu am realizat un Power Point. Am inclus ideea mai multor piste de biciclete ce acoperă distanțe mari. În trecut și eu aveam nevoie de o bicicletă pentru a ajunge la antrenamentele de atletism. Acest lucru m-a inspirat. Am decis să prezint ultima materialul despre îmbunătățiri, deoarece aveam foarte mari emoții. În urma votării, am ieșit primar.

Loredana Pop mărturisește că materialul alcătuit a fost un material inspirat din copilăria ei, iar acest lucru a fost apreciat în consiliu. Împreună cu ea s-au remarcat alte două eleve, Elisabeta Nicolae, din clasa a X-a D, aleasă în funcția de vicepreședinte și Orbán Leilla Krisztina, din clasa a IX-a B, ca membru reprezintă cu devotament CNAM în Consiliul Local al Tinerilor.

Bocskai Eliza-Blanka, reporter de liceu

Be the first to comment on "Un boboc CNAM – primarul Consiliului Local al Tinerilor"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.