Al patrulea an consecutiv olimpică la Limba Franceză – Vălean Andrada

Elevă  la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, în clasa a-X-a F, profil Științe Sociale, Andrada Vălean  și-a demonstrat și la anul acesta aptitudinile pentru limba franceză, clasificându-se pe primul loc la etapa județeană, devenind astfel olimpică națională pentru a patra oară.

Pasionată încă de la începutul clasei a VII-a de limba lui Balzac, aceasta și-a dat seama că are o relație specială cu limba franceză, participând la etapa județeană la olimpiadă de limba franceză, unde și-a dovedit aptitudinile clasificându-se pe primul loc, tradiția continuând până în acest an.

Încă de la început aceasta a fost îndrumată de profesoara Iurișniți Cristina, care, văzând pasiunea Andradei pentru franceză, s-a implicat în pregătirea ei, ajutând-o să atingă o anumită perormanță în domeniu, insuflându-i totodată și pasiunea pentru această limbă.

Despre pregătirea pentru această olimpiadă, Andrada a afirmat: „Am lucrat subiecte din anii anteriori atât pentru etapa județeană,cât și pentru cea națională. Pentru proba orală am încercat să urmăresc emisiuni tv, să ascult muzică pentru a-mi îmbunătăți capacitatea de înțelegere orală.”

Cât despre participarea la olimpiadele școlare, aceasta a povestit: Consider că participarea la olimpidele școlare joacă un rol decisiv în formarea elevului, ajutându-l să se perfecționeze și să-și dezvolte ambiția și curajul. Continuitatea participării mele la olimpiada de limba franceză m-a ajutat să mă autoevaluez și să mă autodepășesc”, a mai declarat aceasta.

În viitor Andrada  își dorește foarte mult să valorifice această pasiune pe care a dezvoltat-o, prin noi performanțe și prin intensificarea formării sale ca francofil.

                                        Nicolae Elisabeta – Reporter de liceu

 

 

Be the first to comment on "Al patrulea an consecutiv olimpică la Limba Franceză – Vălean Andrada"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.