Atomic Bots la etapa Regională FTC România

În perioada 17-19 februarie 2023 echipa de robotică a Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, intitulată Atomic Bots a participat la competiția Regională #2 FTC (First Tech Challenge) România.

 După ce au participat la 3 demo-uri, ultimul din acestea fiind organizat în parteneriat cu Colegiul Național ,,Liviu Rebreanu’’, echipa de robotică a acestuia, Bolts and Gears și InfotronX de la Colegiul Tehnic INOEL, elevii echipei de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”au participat la prima lor competiție oficială, Regionala #2 FTC România. Competiția la care au concurat 7 echipe din județul Bistrița-Năsăud (3 din Bistrița, 2 din Beclean, una din Năsăud și una din Sângeorz-Băi) a fost împărțită în două Regionale.

Ambele competiții de calificare s-au desfășurat în capitală, în incinta Universității Politehnice, între 13-15 februarie, respectiv 17-19 februarie.

La competiție au partcipat 11 elevi ai Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, însoțiți de prof. Vlad Marțian. Deși pentru echipa Atomic Bots acesta a fost primul sezon, elevii din CNAM a reușit să se claseze pe locul 49 din 84.

Intervievați, aceștia au declarat că participarea la această competiție a fost o experiență minunată, de unde au plecat cu prietenii legate și unde au învățat despre munca în echipă, unitate și nu numai. Aceștia au colaborat și cu alte echipe pe care se bucură că le-au întâlnit. Deși au întâmpinat anumite probleme și au avut emoții, fiind o experiență nouă, partcipanții s-au declarat mândri de rezultat, încântați de experiența oferită de această oportunitate și așteaptă cu nerăbdare următorul sezon.

 

Maia Pintea, reporter de liceu

Be the first to comment on "Atomic Bots la etapa Regională FTC România"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.