Carmen Doris Bercea- olimpică națională la tehnologii

Carmen Doris Bercea este elevă în clasa a XI-a G la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”. Anul acesta, ea s-a numărat printre cei care au făcut cinste Colegiului, participând la etapa națională a olimpiadei de tehnologii. Ea a acordat un interviu în exclusivitate reporterilor de liceu.

Î: În ce a constat pregătirea ta pentru această olimpiadă?

R: Pregătirea pentru această olimpiadă a constat în memorarea unui număr de patru manuale, în rezolvarea multor probleme de contabilitate, dar și probleme referitoare la cercetări de marketing, cotă de piață și stabilirea necesarului de resurse umane dintr-o entitate.

Î: De ce ai ales această disciplină?

R: Am ales să particip la Olimpiada disciplinelor din aria curriculară „Tehnologii”, deoarece pregătirea mea profesională realizată în cadrul liceului se bazează pe aceste materii, iar în momentul în care am început clasa a 9-a și am luat cunoștiință cu materiile de specialitate mi-am dat seama că asta îmi doresc să fac în viitor.

Î: Care este motivația ta?

R: Motivația mea este aceea de a-mi cunoaște potențialul și de a-mi depăși limitele.

Î: Ce sacrificii ai făcut pentru a atinge acest nivel de performanță?

R: Este evident că pentru a atinge acest nivel de performanță ai nevoie de foarte mult timp pentru a reuși să te pregătești. Pot spune că singurul sacrificiu pe care l-am făcut a fost să renunț la timpul meu liber.

Î: Care sunt aspirațiile tale pentru viitor?

R: Aspirațiile mele pentru viitor sunt de a termina liceul cu o medie mare, de a intra la o facultate bună și de a ajunge să lucrez într-o multinațională sau să îmi deschid propria afacere.

Î: Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai de la o olimpiadă/ concurs?

R: Unele dintre cele mai frumoase amintiri legate de participarea la olimpiade sau concursuri sunt  faptul că am reușit să îmi fac mai mulți prieteni și să descopăr și alte păreri referitoare la același subiect.

Î: Ce alte pasiuni ai?

R: Îmi place foarte mult să citesc și să fac prăjituri. Prin aceste două activități reușesc să mă relaxez și să mă deconectez de tot ceea ce se întâmplă în jurul meu.

Î: Practici și alte activități extracurriculare?

R: Deși mi-ar plăcea foarte mult să practic și alte activități, timpul îmi este limitat și nu mai reușesc să fac și altceva.

Î: Ce mesaj ai pentru liceeni?

R: Liceenilor doresc să le spun să se bucure de acești patru ani minunați din viața lor, să se distreze, dar să nu neglijeze studiul, fiindcă mai târziu vor regreta.

Claudia Scuturici, reporter de liceu

Be the first to comment on "Carmen Doris Bercea- olimpică națională la tehnologii"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.