Elevii de la CNAM implicați în comunitate

Astăzi, 6 decembrie 2023, s-a derulat la Centrul de Documentare și Informare de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Bistrița  atât premierea elevilor voluntari din cadrul proiectului „Turist în județul meu”, cât și a celor care au făcut parte din Biroul Electoral de Circumscripție pe perioada alegerii unui reprezentant în Consiliul Județean al Tinerilor.

 Miercuri, 5 decembrie 2023, pe durata pauzei mari la Centrul de Documentare și Informare de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”s-a desfășurat un moment de mulțumire și de apreciere dedicat elevilor cnamiști implicați în comunitate care au luat parte la proiectul „Turist în județul meu” care a fost implementat de Consiliul Județean în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic. De asemenea, au fost oferite certificatele de voluntariat elevilor și profesorilor care au făcut parte din Biroul Electoral de Circumscripție de la CNAM în perioada alegerilor reprezentantului elevilor în Consiliul Județean al Tinerilor.

Înmânarea adeverințelor și diplomelor de voluntariat oferite de Consiliul Județean BN elevilor voluntari din clasele IX-XII și coordonarea evenimentului au fost realizate de către prof. Hîruța Aurelia care a fost implicată atât în BEC, cât și în activitatea inițiată de Consiliul Județean, alături de prof. Mihaela Măierean și de prof. Daria Stoleru.

Înființarea Biroului Electoral de Circumscripție  din fiecare liceu din județ s-a realizat în urma constatării nevoii unui Consiliu Județean al Tinerilor. Astfel a fost concepută o campanie electorală pentru alegerea unui reprezentant de la fiecare liceu din județul nostru în Consiliul Județean al Tinerilor. Reprezentanții din cadrul CJE vor efectua o muncă de ucenicie alături de marii mentori ai județului, vor învăța să scrie și, de asemenea, să propună proiecte și vor avea o imagine de ansamblu despre cum funcționează societatea contemporană în județul Bistrița-Năsăud.

„Pentru mine a fost o experiență foarte interesantă, dar cred că și pentru ei. A fost extraordinar faptul că am putut să vă implicăm într-o astfel de campanie electorală și să vă oferim o experiență asemănătoare cu realitatea. Faptul că putem avea un reprezentant de la colegiul nostru în CJE este un lucru măreț”, a declarat prof. Stoleru Daria, președintele Biroului Electoral de Circumscripție din CNAM. De asemenea, și elevii au fost încântați că au avut ocazia de a lua parte la un astfel de eveniment „Am crezut că va fi mult mai complicat. Mă bucur că am avut ocazia să lucrăm în echipă și am avut o bună coordonare”, a declarat Biana Carja din clasa a X-a E.

Proiectul care vizează turismul în județul Bistrița-Năsăud a luat naștere din dorința de a expune lucrurile pozitive întâmplate în comunitatea bistrițeană din ultimii ani, observându-se investiția pe care Consiliul Județean a efectuat-o prin intermediul fondurilor europene, pentru a reda circuitului turistic 100 de locuri de vizitat. Unul dintre proiecte s-a intitulat „Descrierea unei văi” și a implicat trei licee: Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Colegiul Național „Liviu Rebreanu” și Liceul de Muzică „Tudor Jarda”. Elevii care au participat au parcurs o parte din traseul Via Transilvanica, pornind de la Tășuleasa Social până la Valea Străjii pe care ulterior a trebuit să-l descrie.

Textele acestora se regăsesc în circuitul turistic. Astfel, elevii au avut ocazia de a se înscrie prin acest proiect în istoria județului nostru prin intermediul descrierilor realizate cu o puternică notă de afectivitate.

 

Marcu Daria, reporter de liceu

Be the first to comment on "Elevii de la CNAM implicați în comunitate"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.