Eveniment omagial la CNAM

Luni, 15 ianuarie 2024, s-au derulat pe parcursul zilei la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” un șir de evenimente cu scop omagial la adresa poetului Mihai Eminescu.

Astăzi, 15 ianuarie 2024, elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu” au celebrat așa cum se cuvine cei 174 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, fiind întâmpinați încă de la primele ore ale dimineții cu un mesaj cu caracter informativ despre evenimentele desfășurate. De asemenea, acest mesaj a fost urmat de un recital de poezie, atât în sălile de clasă, cât și pe holurile liceului auzindu-se frumoasa poezie „Trebuiau să poarte un nume” de Marin Sorescu care consemnează imaginea poetul. Ideea de a recita o poezie sub semnul lui Eminescu i-a surprins într-un mod plăcut pe elevi, fiind o idee inedită.

În intervalul pauzei mari elevii de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, reprezentați de colegii lor din clasa a X-a E, au marcat acest eveniment așezând o carte îmbrăcată în flori și iederă la bustul poetului din Piața Mihai Eminescu. Mai mult decât atât, elevii le-au oferit semne de carte cu citate eminesciene trecătorilor pentru a intra și în atmosfera Zilei Culturii Naționale, celebrată tot astăzi. Oamenii au primit bucuroși această invitație la lectură, amintindu-și și despre poet.

Elevii de la CNAM plănuiesc să surprindă aceste două evenimente anul viitor cu un recital de poezie eminesciană care va avea loc în Piața Mihai Eminescu din Bistrița, lângă statuia poetului. La eveniment și-au anunțat prezența și membrii Clubului „Lions International”.

reporter de liceu, Daria Marcu

Be the first to comment on "Eveniment omagial la CNAM"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.