Joc și joacă între generații

Miercuri, 25 aprilie 2018, Colegiului Național Andrei Mureșanu a găzduit pentru câteva ore o mulțime de proaspeți învățăcei.

Elevii clasei pregătitoare D ai Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare însoțiți de profesorul pentru învățământul primar, Camelia Pojar și mămicile lor au vizitat cabinetul stomatologic al Colegiului Național „Andrei Mureșanu” și s-au jucat alături de profesoara Doina Macarie și elevii clasei a IX-a A.

Liceenii i-au primit încântați pe micuți în curtea colegiului și le-au oferit sfaturi în privința vieții de elev. Cum altfel să le oferi copiilor o primire călduroasă, decât antrenându-i în jocurile copilărie. Printre aceste jocuri s-au numărat „Ursul doarme”, „Țară țară vrem ostași” și „Am pierdut o batistuță”. Astfel, toată lumea s-a lăsat purtată de entuziasmul copilăriei.

În continuare, elevii clasei pregătitoare au învățat într-un mod distractiv și interactiv informații benefice cu privire la îngrijirea corectă a danturii. Copiii au fost captivați de metoda prin care medicul stomatolog, Chițimuș Gabriela, le-a arătat zonele pe care le neglijează în timpul spălării.

„În primul rând, această activitate a avut un scop informativ. De asemena a reprezentat o metodă de întărire a deprinderii de a se spăla corect pe dinți, mai ales că la vârsta de 6 ani dantura copilului se schimbă. Copiii au fost deschiși și foarte entuziasmați. Au fost fascinați de modul în care revelatorul de placă bacterian a indicat locurile neglijate în timpul spălării. Sper să țină minte această experiență și să aibă grijă de dantura lor. E mai bine să previi decât să tratezi.” a declarat medicul Chițimuș Gabriela.

În final aceasta a dorit să transmită un mesaj elevilor Colegiului Național „Andrei Mureșanu”: „Mă bucură să văd că elevii trec pragul cabinetului stomatologic. Îi invit pe toți să vină, chiar dacă nu au dureri, la control.”

Astfel, toată lumea a interacționat, s-a jucat și a acumulat noi informații utile printr-un mod distractiv.

Dodu Anca Maria și Vlad Mihaela Maria, reporteri de liceu

Be the first to comment on "Joc și joacă între generații"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.