Mesaj pentru noul Consiliu Local al Tinerilor – ,,Să faceți din orașul acesta un loc în care să vă placă să trăiți!”

Astăzi, 25 aprilie 2018, în sala de consiliu a Primăriei Bistrița a avut loc festivitatea de învestire în funcție a Consiliului Local al Tinerilor, în prezența primarului Ovidiu Teodor Crețu.

Anul acesta, în cadrul Consiliului Local al Tinerilor au avut loc din nou alegeri, în urma cărora au fost selectați, în urma unui vot secret, actualii membri, ajungându-se astfel la cel de-al șaselea mandat al acestei organizații. Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național al României, după care Loredana Pop, elevă a Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, primarul tinerilor nou ales, a deschis ședința publică. Momentul solemn al evenimentului a fost constituit din depunerea jurământului, reprezentanții tuturor liceelor din oraș găsindu-și un loc în componența echipei.

După depunerea jurământului de toți cei învestiți, tinerii au prezentat pe scurt, planurile lor de viitor, printre care se numără festivaluri, evenimente culturale, amenajarea unor noi piste de biciclete, mai multe concerte, dar și accentuarea voluntariatului prin formarea de echipe de dansuri pentru fiecare liceu, după cum propune Crista Flipoi, elevă la Colegiul Tehnic Infoel, de exemplu sau necessitatea unei săli de sport pentru același liceu, în opinia ei.

Nu a lipsit discursul încurajator al primarului Teodor-Ovidiu Creţu, care a început prin felicitarea întregului consiliu, continuând prin abordarea unor teme legate de administrația și bunul mers al activității tinerilor. ,,Sunt lucruri pe care le puteţi face la vârsta voastră, sunt lucruri în care administraţia se poate implica.”

Unul dintre îndemnurile adresate noului consiliu a fost: ,, Să faceţi din oraşul acesta un loc în care să vă placă să trăiţi!”

De asemenea a subliniat faptul că prioritatea lor este şcoala, dar şi că este firec să discute în consiliu problemele de după şcoală, să participe la concerte, să-şi însuşească cultura urbană, asigurându-i de întreaga susţinere din partea sa, accentuând ,,veţi avea în mine un colaborator!”

Un alt obiectiv sugerat de Ovidiu-Teodor Creţu a fost acela de a se implica în cât mai multe proiecte, evidenţiind importanţa CETIN, pus la dispoziţia tinerilor bistriţeni, în vederea dezvoltării pe  cât mai multe planuri a activităţilor voluntare.

În cele din urmă primarul tinerilor, Loredana Pop, a finalizat ședința și tot ea i-a invitat pe cei prezenți la masa rotundă la o poză de grup.

La evenimentul de învestire a fost prezentă şi Butuza Nicoleta, consilierul educativ al CNAM, care a felicitat pe cele trei reprezentante ale colegiului aflate în fruntea noului consiliu ales: Loredana Pop – primar, Elisabeta Nicolae – viceprimar și Orban Leila – consilier.

Bocskai Eliza, Creţu Sharon, Bora Andreea, Rus Amalia, reporteri de liceu

Foto: Creţu Sharon, Rus Amalia

Be the first to comment on "Mesaj pentru noul Consiliu Local al Tinerilor – ,,Să faceți din orașul acesta un loc în care să vă placă să trăiți!”"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.