Fundaţia LEADERS crează programe menite să dezvolte potenţialul de lider al fiecărui participant, bazate pe împărtăşirea de cunoştinţe, de experienţe şi de idei. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc să se dezvolte, indiferent de vârsta sau nivelul de experienţă, sunt inovative ca metodologie şi tematică, flexibile, incluzând şi module in interval de timp scurt şi sesiuni de durată mai lungă.
LEADERS atribuie liceenilor şansa de a avea un an al lor în care ei să fie cei care decid şi aleg ce este important în oraşul în care locuiesc, oferind 25 de burse în valoare de 300 de euro pentru înscrierea gratuită.
Programul LEADERS explore, destinat liceenilor constă în 4 sesiuni de training, proiecte în comunitate, întâlniri cu lideri inspiraţionali, iar la sfârşitul anului, în luna decembrie se va face o ceremonie de absolvire unde se va celebra prima certificare în leadership. În cadrul absolvirii elevii primesc certificate care sunt importante pentru înscrierea la facultătile din ţară şi străinătate, dar şi la CV. Programul începe din iunie şi ţine până în decembrie.
Caravana de promovare urmează un traseu lung și divers: Bucureşti, Ploieşti, Bârlad, Bistriţa, Iernuţ, Lugoj, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Târgu Jiu, Târgu Mureş.
Ce înseamnă LEADERS explore:
Afli cine eşti, ce valori şi interese ai. Aşa poţi lua cele mai bune decizii privind viitorul tău.
Ai oportunitatea să faci practică în domeniul tău de interes pentru a afla dacă este ceea ce ţi se potriveşte.
Rezolvă împreună cu tine o problemă din comunitatea ta.LEADERS te transformă în omul de acţiune care face lucrurile să se întâmple.
Descoperi care e rolul tău în echipă.
Intri în comunitatea absolvenţilor LEADERS, unde vei găsi mereu sprijin şi resurse.
La sfârşitul programului primeşti certificarea LEADERS explore, primul nivel în leadership.
Obiective
– să ajute la dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor cu potenţial de leadership
– să promoveze concepte şi acţiuni pragmatice, inovatoare şi responsabile în comunitatea tinerilor lideri, ş extins, în în societate româească
– să creeze cadrul necesar pentru dezvoltarea comunităţii de tineri lidermania, să o conecteze cu organisme internaționale similare și să faciliteze cooperarea cu acestea prin intermediul schimburilor de cunoștințe, cele mai bune practici și experiente.
Beatrice Alexandrescu, lider, oferă un interviu privind perspectiva sa despre LEADERS:
Reporter: CE îmi puteţi spune despre LEADERS?
Beatrice Alexandrescu: Fundaţia LEADERS a apărut în anul 2000. Din anul 2000 am avut misiunea de a aduce cea mai mare comunitate de lideri şi la un moment dat am început să vorbim despre proiecte de leadership pentru elevi, studenţi, managei şi anteprenori.
Reporter: De cât timp faceţi parte din familia LEADERS?
Beatrice Alexandrescu: Mi-a plăcut foarte mult termenul de „familia LEADERS”. Da, aici suntem o familie. Eu fac parte de 5 ani de zile din acestă familie.
Reporter: Cum aţi aflat despre asta şi care a fost motivaţia pentru care v-aţi înscris?
Beatrice Alexandrescu: Aici e o poveste foarte frumoasă. Am aflat de această fundaţie când eram în clasa a XII-a, am aflat despre programul care era atunci pentru elevii de liceu. M-am implicat în acest program şi am devenit iniţiatorul acestuia în liceul meu. Am avut cele mai reuşite evenimente pentru elevii de liceu din acea perioadă, iar fix în ziua în care am început facultatea am primit pe mail un mesaj cu faptul că programul pe care l-am abordat eu îşi caută un ajutor de proiect. L-am aplicat şi prima zi de facultate a coincis şi cu prima zi în biroul LEADERS. A fost o zi foarte emoţionantă şi importantă pentru mine.
Reporter: Dacă aţi putea aţi mai face încă o dată acest pas?
Beatrice Alexandrescu: Cu siguranţă. Chiar cred că este unul dintre cele mai reuşite momente în care am spus „Da!” şi mă bucur că am făcut asta.
Reporter:Cum erai înainte de LEADERS?
Beatrice Alexandrescu: Eram tipul de elev de liceu care se implica în cât mai multe proiecte extraşcolare, eram coordonatoarea proiectelor de la mine din liceu, deci orice exista eu eram implicată. De la proiecte de psihologie, la cursuri de dezvoltare personală, olimpiade, orice. Mi-am dat seama încă din şcoala generală când am avut primul mentor că trebuie să faci cât mai multe activităţi extraşcolare, ele ne aduc beneficii.
Reporter: Cum se fac alegerile pentru înscrierea propriu-zisă?
Beatrice Alexandrescu: În primul rând noi trebuie să vedem cât de motivaţi sunt oamenii să se implice, să se descopere şi să înveţe lucruri noi. Căutăm motivaţia în mod special.
Reporter: Aţi păţit să fie vreun elev nemulţumit?
Beatrice Alexandrescu: Cred că au fost situaţii în care un participant nu a trecut prin ceea ce îşi dorea pentru că anumite lucruri pe care le faci în viaţă trebuie să vină în momentul în care eşti pregătit.
Reporter: Un sfat pentru elevi?
Beatrice Alexandrescu: Trebuie să ai curaj să spui „Da!”
Bianca Diaconu, absolventă LEADERS din Buhuş, judeţul Bacău a fost de asemenea de acord să ofere câteva detalii din experiența de ei
Reporter: De ce ai ales să te înscrii?
Bianca Diaconu: Eram în clasa a IX-a şi nu ştiam foarte multe lucruri. Eram în Consiliul judeţean al elevilor şi am aflat de la o fată de acolo de acest program. Sincer, nu ştiam exact ce presupune, mi se părea foarte interesant.
Reporter: Care este diferenţa “înainte” şi “după” LEADERS?
Bianca Diaconu: Înainte să vin eram foarte timidă. Dacă mă puneai să vorbesc cu tine probabil că nu voiam şi aveam impresia că toate ideile mele sunt neinteresante pentru oricine. Am aflat că nu e adevărat şi că am idei foarte bune cu care pot face foarte multe lucruri.
Reporter: Ce i-ai spune unui elev care ar vrea să se înscrie?
Bianca Diaconu: Că e şansa vieţii lui. Cred că e singura fundaţie care chiar face ceva pentru tineri, nu vine doar cu o pancardă, este foarte practic.
Reporter: Ce ţi-a plăcut cel mai mult până acum?
Bianca Diaconu: Faptul că am cunoscut oameni, că mi-au povestit experienţa lor.
Înscrierea în programul LEADERS se face până în data de 25.05.2017 pe site-ul Www.Anultau.ro .
Cermen Maria Rus
Be the first to comment on "LEADERS la CNAM!"