Excursie la Paris în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”

 În perioada 12-15 mai 2017, elevii  Colegiului Naţional „Andrei Murşanu” au vizitat Parisul, excursie care face parte din activităţile desfăşurate în  cadrul săptămânii „Şcoala Altfel” şi care a fost organizată de profesoara de geografie Crina Peter.

Prima etapă a incursiunii pariziene a început la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca vineri  după-masă, în jurul orei 14:00, cu o întârziere cauzată de greva controlorilor de trafic aerian. În acea seară elevii au vizitat L’Arc de la Défense, ei fiind cazaţi în cartierul futurist La Défense.

Sâmbătă dimineaţă, grupul a început ziua vizitând Muzeul Luvru, unde, prima operă de artă pe care au admirat-o a fost Mona Lisa. În funcţie de dorinţele fiecăruia, participanţii s-au îndreptat spre alte pavilioane, cel al sculpturilor greceşti şi romane, al picturilor din perioada Renaşterii, al Egiptului Antic etc.

Următoarele obiective pe care le-au văzut excursioniştii au fost Catedrala Notre-Dame,  podul cu lacăte, unde unii au lăsat şi ei un lacăt cu un anumit mesaj  şi Turnul Eiffel, elevii arătându-se impresionaţi de imensitatea construcţiei.  Ziua s-a încheiat cu o plimbare pe Champs-Élysées până la Arcul de Triumf unde cei prezenţi au fost martorii unei parade militare, cel mai probabil repetiţia pentru ceremonia de investitură a lui Emil Macron în funcţia de preşedinte al Franţei, eveniment care a avut loc în ziua următoare.

Tot luni, elevii au văzut unde se afla Universitatea Sorbona şi i-au admirat arhitectura.

Duminică, 14 mai, grupul a călătorit la Versailles unde au petrecut aproape întreaga zi, vizitând castelul, dar şi grădinile atât de cunoscute şi apreciate de turişti. Ulterior, doritorii au vizitat basilica Sacre Coeur.

Luni, excursioniştii au făcut cumpărături la mall-ul „Quatre Temps” de unde au luat ultimele suveniruri pentru cei de acasă.

La ora 12:30 grupul s-a îndreptat spre aeroportul Beauvais, de unde au luat avionul la ora 15:30, iar în jurul orei 22:00 au ajuns la Bistriţa.

Denisa Mîndrean, elevă în clasa  a XI-a F, a declarat:  Este suficient să spui Paris şi involuntar te gândeşti la lux, eleganţă, shopping, la bucătăria rafinată, la senzualitate şi romantism, pe scurt – cea mai populară şi mai şic destinaţie a lumii. Am fost doar un turist care a avut la dispoziţie câteva zile. Ştiam de la început că voi vedea o parte infimă a oraşului-muzeu şi tocmai de aceea m-am bucurat de fiecare clipă petrecută aici.

Colega ei, Căienar Bianca, a afirmat: Excursia la Paris a însemnat, pentru mine, o mare porţie de cultură. Capitala Franţei este oraşul care chiar te învaţă cum să te bucuri de viaţă.

Nicoleta Vlonga, reporter de liceu

Be the first to comment on "Excursie la Paris în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.