Primul clopoțel din noul an școlar la CNAM Bistrița

Luni, 11 septembrie 2017, a avut loc, în curtea Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița, festivitatea de deschidere a noului an școlar, 2017-2018.

Aceasta a început cu intonarea imnului național al României și cu binecuvântarea religioasă oferită de preotul ortodox Liviu Șugard și de cel reformat, Leurintz Atilla. În continuare, directorul Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”, Iulia Vlad, a transmis elevilor câteva gânduri la începutul unui nou capitol.

Aceasta a declarat: ”Dragi elevi, deschidem azi porțile Colegiului pentru toți aceia care prin studiul și neobosita perseverență vor reuși să devină peste ani făuritori ai viitorului. Sunteți pentru noi, profesorii, cea mai însemnată datorie, cel mai prețios imbold al muncii de zi cu zi. Astfel, elevii care încep un nou ciclu, cei din clasa pregătitoare, din clasa a V-a, sau din clasa a IX-a, precum și cei aflați la final de liceu, în clasa a XII-a, sau oricare v-ar fi statutul de elevi, sunteți chemați să răspundeți acestei nobile sarcini pe care școala v-o oferă: cea a instruirii și a autodepășirii prin cunoaștere! ”Fericirea nu e ceva gata făcut, ea vine din faptele tale”, spunea Dalai Lama. Așadar, dragi elevi și profesori, să pornim pe drumul acesta al pactelor, care devin motive de satisfacție și, mai presus, de fericire!”

În continuare, a fost transmis mesajul Ministrului Educației, Liviu Marian Pop, care a afirmat: ”Orice început de an școlar înseamnă speranță și emoții atât pentru copiii care pășesc pentru prima dată într-o sală de clasă, cât și pentru elevii care revin în mediul școlar familiar. În aceeași măsură înseamnă speranță și emoții pentru părinți și pentru noi, dascălii. Dragi elevi, noi, părinți și profesori, vă garantăm că sunteți cei mai importanți pentru noi, de aceea facem toate eforturile pentru a avea condiții care să vă ajute să vă concentrați pe învățătură și, implicit, pentru a demonstra că sunteți mai buni ca noi. Îmi doresc ca acest an școlar să fie o rampă de lansare către împlinirea visurilor voastre. Vă doresc ca noul an școlar să aducă în fiecare zi bucuria calificativelor maxime, sau a notelor de 10 primite!”

Invitați speciali au fost Molnar Iosif Augustin, reprezentant al primăriei, dar și subprefectul județului Bistrița- Năsăud, Ciprian Ceclan, care a transmis, de asemenea, un mesaj de încurajare pentru elevi, dorindu-le un an școlar plin de realizări.

A urmat rândul elevilor să dea glas gândurilor pe care le aveau în clipele festive. Eleva clasei a XII-a A, Maria Leșan, a transmis bobocilor din clasa a IX-a un mesaj de bun-venit: ”CNAM pentru noi, cei mai mari, înseamnă în primul rând profesionalism, competiție și oportunități. Asta este ceea ce noi ne dorim să subliniem astăzi, pentru boboci. Sunteți, probabil, emoționați să vă cunoașteți noii colegi și dirigintele, dar mai întâi de toate dorim să vă transmitem un sfat și un cadou. Sfatul: nu este important să fii primul dintr-un grup restrâns de oameni, important este să fii cel mai bun pentru tine. Este necesar să învățați nu atât pentru școală, cât pentru viață. Mai departe, noi vă oferim cadou o coroniță imaginară din flori. Păstrați-o în suflete și împletiți-o cu succese și împliniri. De abia așteptăm să vedem cu ce culori vă veți picta destinul. Școala este necesară în formarea caracterelor puternice, așadar ne bucurăm și vă felicităm că ați ales Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” și suntem siguri că nu veți fi dezamăgiți!”

La final, elevii au intrat fericiți în sălile de clasă alături de învățătorii și diriginții lor, pentru a lua parte la prima oră de dirigenție din noul an școlar.

 

Claudia Scuturici, reporter de liceu

Be the first to comment on "Primul clopoțel din noul an școlar la CNAM Bistrița"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.