„Știi că ai ziarul tău?” – introducere în povestea unei redacții

Cu ocazia concursului „Știi că ai ziarul tău?”, elevii cnam-iști s-au reunit în incinta CDI-ului miercuri, 06.06.2018 în intervalul 10:50-11:20, dornici să descopere cât mai multe despre ziarul virtual al liceulul, CNAM Online.

Orice liceu are propria sa voce prin intermediul căreia cei ce încă învață „mersul pe valuri în picioare” se afirmă și emană bucuria de a fi elev. CNAM-ul, la fel ca multe alte școli, este adus la viață chiar de elevi, printre care se numără și reporterii de liceu, care fac în așa fel încât această voce să fie auzită și înțeleasă.

Pentru a marca primii opt ani de muncă intensă în cadrul CNAM Online, echipa de jurnaliști a școlii, sub coordonarea profesoarei Aurelia Hîruța a provocat elevii cnam-iști la un concurs tematic cu privire la ziarul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” și la activitatea reporterilor de liceu. Din juriu au făcut parte Ioana Bradea, jurnalist la ziarul Bistriteanul.ro, profesorul Eugen Neamțiu, informaticianul și aministratorul publicației, Claudia Scuturici și Anca Dodu, reporteri de liceu.

Participanților li s-au distribuit fișe conținând diverse întrebări cu referire la tema concursului, iar elevii au avut la dispoziție zece minute pentru a da răspunsurile corecte.

După terminarea concursului, profesoara Aurelia Hîruța le-a prezentat elevilor povestea ziarului CNAM Online de la începuturi și până acum.

La eveniment a fost prezentă și directoarea Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, Iuliana Vlad, care a felicitat echipa de reporteri a liceului pen

tru efortul și seriozitatea demonstrate pe parcursul celor opt ani de activitate jurnalistică.

Înainte de a-i da cuvântul ziaristului Ioana Bradea , profesoara Aurelia Hîruța a felicitat elevii pentru implicarea acestora în cadrul concursului-proiect „Știi că ai ziarul tău”.

„Dintr-un sentiment de admirație pentru tot ceea ce faceți, nu am putut să vă refuz”, a mărturisit jurnalistul Ioana Bradea. „Recunosc că atât eu, cât și colegii mei verificăm ziarul CNAM Online când suntem în pană de inspirație. Mi se pare că cel mai frumos lucru pe care l-ați realizat este faptul că uneori dați lecții celor care se consideră „jurnaliști”. Chiar faceți o treabă minunată. Felicitări!”, a mai subliniat aceasta.

Cât despre participanți, aceștia au fost, la final, recompensați pentru conștiinciozitatea cu care s-au implicat în derularea acestui proiect. Premiile au constat în pixuri, tricouri și cărți care au fost înmânate elevilor de către jurnalistul Ioana Bradea.

Elevii s-au arătat foarte entuziaști și dornici de a afla cât mai multe despre ziarul lor. Aceștia au împărtășit reporterilor de liceu impresiile cu privire la concurs.

„Activitatea de azi a fost una interesantă, ceva ce nu am mai experimentat niciodată până acum. M-a ajutat să-mi cunosc mult mai bine liceul și activitățile în care acesta se implică”, a declarat eleva Florina Dan pentru CNAM Online. Întrebată despre cât este de necesar ca un liceu să aibă propriul ziar, aceasta a afirmat: „Este foarte important ca un liceu să aibă propriul ziar, deoarece elevii au astfel șansa de a-și descoperi pasiunea pentru scris sau unele talente ascunse”.

„Am ales să particip la concurs deoarece este o experiență unică, iar ziarul școlii mi se pare foarte interesant. Elevii chiar depun efort în cadrul ziarului, iar acesta merită susținut”, a povestit eleva Moldovan Paula.

Interesul pentru această activitate a fost prezent pe chipurile elevilor, care au făcut din aceasta un real succes, iar ziarul Bistrițeanul le-a acordat un spațiu generos în paginile sale: Bistrițeanul.ro

FOTO/VIDEO: CNAM Online, un ziar cât conștiința unui colegiu centenar. O formă de implicare civică

Vălean Andrada, reporter de liceu

Foto: Bistrițeanul.ro

Be the first to comment on "„Știi că ai ziarul tău?” – introducere în povestea unei redacții"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.