Târgul de Crăciun la CNAM – evenimentul cel mai așteptat înaintea vacanței de iarnă

Ca în fiecare an, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița liceenii s-au pregătit și acum cu produse proprii pentru organizarea Târgului de Crăciun al școlii. Joi, 19 decembrie, începând cu ora 9, a fost mare târguială pe coridoarele din Andrei.

Ca în fiecare an, la CNAM evenimentul cel mai așteptat înaintea vacanței de iarnă este Târgul de Crăciun. Fiecare clasă s-a pregătit într-un mod conștiincios. În ceea ce privește produsele, se pare că mai multe clase au ales preparatele culinare sau dulciurile și răcoritoarele. Fondurile obținute din vânzarea produselor fiind utilizate în acțiuni umanitare, elevii se simt mobilizați de spiritul Sărbătorilor care se apropie.

Bobocii s-au adaptat momentului și au găsit soluții cel puțin ingenioase pentru situația care le era nouă. A IX-a A  a venit cu ideea unui anticariat, motivându-și alegerea cu faptul că „toți avem acasă cărți pe care nu le folosim”, dezvăluie  eleva Ilinca Ilieș. La standul lor atmosfera a fost întreținută cu ajutorul chitarei, de către Narcisa Ceuca.

Cei de la mate-info ofereau la stand dulcețuri și zacuscă, vorbind în interviu despre cât de entuziasmați erau și spunând că intenția lor era de a avea un stand cât mai colorat pentru a atrage mai mulți cumpărători,  „fiindcă banii se strâng pentru o cauză nobilă”. Giulia Nacu, din IX F menționează că, deși s-au împărțit pe grupe pentru a pregăti prăjiturile care urmau să fie vândute, acest târg a fost ocazia perfectă pentru clasa lor să formeze un întreg și să simtă acea contopire de care orice clasă de boboci are nevoie.

Iulia Hogi din IX G, care a avut ocazia să amenajeze stand pentru Târgul de Crăciun și în anii anteriori, a mărturisit că organizarea pentru acest eveniment este o experiență „foarte frumoasă”. Bobocii de la profilul științe sociale, secția maghiară, au vândut împreună cu clasa a zecea aferentă împletituri din papură din satul Tonciu. Nagy Henrietta, originară din acest sat, spune că de această tradiție se ocupă mai degrabă vârstnicii, însă crede că e important ca tineretul să ducă mai departe acest obicei, deaorece „pe ei asta îi caracterizează” .  Printre boboci s-au aflat și invitați. Clasa a IX-a, specializarea economie de la Colegiul Technic „Grigore Moisil “ au fost prezenți și ei cu produsele lor.

Pe afișul „hanului” clasei a X-a A stă scrisă următoarea poezioară: „ În C19 am pregătit/ Hanul nostru vestit./ Vă așteptăm să poposiți/Cu noi bucuroși să fiți “   Nicola Forfotă a explicat că un obstacol pe care l-au întâlnit a fost aglomerația din târg. A X-a C a fost clasa care a invitat participanții la un dans prin jocul Just Dance, iar X D ,,și–a deschis ” o pizzeria unde se găseau și cocktailuri (non-alcoolice).

Social café-ul clasei a X-a F a fost și locul extragerii biletelor câștigătoare la tombola ,,Dăruiești și primești”, organizată de ziarul școlii,  CNAMOnline. Premiile au fost substanțiale și au constat în dulciuri, cărți, jucării și produse de papetărie, vaucere pentru bazinul de înot de la Schreiner, bilete la cinema și, nu în ultimul rând, produse cosmetice de la firma Avon. Aceste produse au fost asigurate de campaniile de voluntariat ale reporterilor de liceu care au obținut susținerea financiară a unor sponsori precum Rotary Club Bistriţa Nosa, donații din partea unor firme precum, Avon,  FOR OV AN corporation, dar și din donații ale echipei jurnaliștilor-voluntari.

Pe lângă toate aceste eforturi depuse de către elevi, trebuie menționate cele două campionate de FIFA-dintre care primul este deja o tradiție, fiind organizat al treilea an la rând în sala C13- și machiajul, împreună cu pictura pe față.

La Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu” s-a încheiat o nouă ediție de dăruire prin evenimentul caritabil la care liceul așteaptă pe toată lumea în fiecare joi dinaintea vacanței de iarnă.

 

Reporter de liceu, Bocskai Eliza-Blanka

 

 

 

 

Be the first to comment on "Târgul de Crăciun la CNAM – evenimentul cel mai așteptat înaintea vacanței de iarnă"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.