,,Târgul de Primăvară al Firmelor de Exerciţiu” – Ediția III

Vineri, 30 martie 2018, la Centrul Expozițional Expo Transilvania din Cluj-Napoca a avut loc concursul „Târgul de Primăvară al Firmelor de Exerciţiu”.

„Târgul de Primăvară al Firmelor de Exerciţiu” este o manifestare cu caracter educativ, care are ca scop dezvoltarea spiritului antreprenorial la elevi, promovarea şi comercializarea produselor/serviciilor firmelor de exerciţiu participante, dar și dezvoltarea abilităților de comunicare și lărgirea orizonturilor pentru elevii aflaţi în diferite stadii ale formării profesionale.

Acest târg este organizat de Colegiul Tehnic „Napoca” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, cu unități de învățământ superior și agenți economici din Cluj-Napoca și este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale de către MEN.

La acest târg au fost peste 50 de firme participante, din 22 de județe și din Municipiul București.

Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița a fost bine reprezentat anul acesta, deoarece la târgul de primăvară au participat două firme de exercițiu. Prima firmă este „Zestrea Bistrițeană SRL” alcătuită din elevii Hontilă Renata, Bercea Carmen, Câmpean Alexandra, Forogău Marius, Jalba Andreea și Pic Bianca (manager) din clasa a-XI-a G, profesor coordonator Corbu Cristina, iar cea de-a doua, ,,Ecogen SRL” este alcătuită de elevii Coman Patricia (manager), Voștinar Gabriela, Mănarca Andreea și Gotea Andreea din clasa a-XII-a G, profesor coordonator Mureșan Maria.

Firmele de exerciţiu CNAM au participat la activitățile concursului și au desfășurat activități de amenajare a standurilor expoziționale, activități de tranzacţionare a produselor/serviciilor expuse, negocieri direct la stand, prezentare Power Point pentru ilustrarea specificului activităţii firmei de exercițiu și pentru oferta proprie de produse şi servicii, cu respectarea reglementărilor  în vigoare, a normelor de PSI şi de protecţia muncii în incinta spaţiului expoziţional.

Firmele de exercițiu de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” au fost sponsorizate de Comitetul de părinți, iar transportul a fost asigurat de catre un sponsor extern.

Firma de exercițiu „Zestrea Bistrițeană SRL” a obținut premiul III la „Stand Profesional” si Menţiune pentru ,,Cea mai buna mascotă”, iar firma de exercițiu „Ecogen SRL” a obținut Mențiune pentru „Cea mai bună mascotă”.

Amalia Rus, reporter de liceu

Be the first to comment on ",,Târgul de Primăvară al Firmelor de Exerciţiu” – Ediția III"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.