Ziua Armatei Române în avans la CNAM

Astăzi, 18 octombrie 2023, s-a derulat la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița o activitate de promovare a imaginii armatei României, alături de oferta educațională pe care o face cunoscută tuturor elevilor din anii terminali.

Miercuri, 18 octombrie 2023, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița s-a desfășurat între orele 10:00-14:00 un eveniment în cadrul proiectului „Ziua Armatei României în școli” care se află la a doua ediție în județul Bistrița-Năsăud. Acest proiect are ca scop promovarea imaginii armatei României, alături de oferta educațională pe care o fac cunoscută  tuturor elevilor din anii terminali, iar activitatea de la CNAM a avut loc în avans de Ziua Armatei Române care are loc în fiecare an la 25 octombrie. De asemenea, elevilor cnamiști le-au fost prezentate și informații legate de toate categoriile de personal, dar și de echipamentul din dotare.

Elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu” au avut oportunitatea de a interacționa cu cadrele militare și de a vedea o varietate de arme precum: A.G-7, destinat grupei de infanterie în lupta împotriva tancurilor și pușca mitralieră, o armă de bază a grupei de infanterie. De asemenea, elevilor le-a fost prezentată și uniforma militară combat, care este purtată la ședințele de instruire: trageri, exerciții, aplicații, la executarea serviciului interior, la executarea inspecțiilor și controalelor, dar și la ordin.

Începând cu ora 12:00 a avut loc în sala de sport a liceului o prezentare de tip PowerPoint, susținută de militarii prezenți la activitate despre avantajele alegerii carierei de militar și recrutarea în cadrul academiilor militare. Elevilor le-au fost prezentate atât criteriile generale de recrutare, cât și  criteriile specifice pentru ofițeri, alături de instituțiile militare la care pot aplica: Academia Forțelor Terestre, Academia Forțelor Aeriene, Academia Navală, Academia Tehnică Militară și Institutul Medico-Militar.

Elevii au fost încântați că au avut ocazia de a lua parte la această activitate cu caracter informativ și că au avut posibilitatea de afla ce presupune această meserie. De asemenea, și elevii de la academiile militare au fost bucuroși că au avut ocazia de a-și împărtăși gândurile și ideile: „Dacă aș avea ocazia de a alege din nou, aș alege să vin tot la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Aici suntem ca o familie, ne ajutăm reciproc și muncim împreună.” , a declarat o studentă de la Academia Forțelor Terestre.

Reporter de liceu, Daria Marcu

Foto: Daria Marcu

Be the first to comment on "Ziua Armatei Române în avans la CNAM"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.