Andi Cotul – „Speak your mind out!”

Andi  Cotul  este unul  dintre elevii de prestigiu ai Colegiului Național „Andrei  Mureşanu”, remarcîndu-se prin puterea de muncă şi dedicare. Elev în clasa a XII-a A, profil ştiinte ale naturii, intensiv engleză, Andi este o fire sociabilă, care încearcă să-şi păstreze viziunea realistă asupra lumii. Îi place să spună lucrurilor pe nume, şi nu ezită să încerce lucruri noi. „Nu ezit să mă implic. Pot să spun că sunt independent şi destul de descurcăreţ.”

În timpul liber Andi citeşte, se uită la filme şi seriale, joacă jocuri online, iese cu prietenii şi cântă la chitară. Acesta este pasionat și de editare a compozițiilor video, pasiune pe care și-a dezvoltat-o în cadrul trupei de teatru Corint, sub coordonarea profesoarei Camelia Toma.

În decursul celor patru ani de liceu, îşi descoperă înclinaţia spre limba engleză. Acesta a obţinut, în clasele a IX-a și a XI-a, locul II la etapa județeană, iar în ultimul an, în clasa a XII-a, a obținut locul I.  „Sunt sigur că, mai mult decât să îți verifice cunoștințele, multe concursuri te învață să gândești diferit: mai rapid, mai obiectiv.”

În ceea ce privește voluntariatul, este membru oficial al clubului Interact Bistrița, de trei ani. „Cred că a fost una dintre experiențele care m-au ajutat cel mai mult. De aceea, încurajez pe oricine să aplice pentru a intra în acest club.” Totodată, a fost voluntar la asociația Tășuleasa Social.

Pentru el, școala reprezintă pricipalul mod de a-și depăși condiția. „Am învățat că trebuie să te concentrezi asupra ta și a materiilor care te ajută. Ce înveți pe parcursul liceului, e cum să selectezi informațiile și cum să le pui în practică.”

Andi le mulțumește tuturor profesorilor pentru sprijinul acordat. De asemenea, le transmite colegilor săi: „Mă întristeză să văd câți elevi au, încă, rețineri în ceea ce privește exprimarea opiniei. Le recomand tuturor să se implice în cât mai multe proiecte și concursuri.”

Vlad Mihaela Maria și Dodu Anca Maria, reporteri de liceu

 

Be the first to comment on "Andi Cotul – „Speak your mind out!”"

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.